Polfinalisti Evropskega tekmovanja družbenih inovacij 2015

Posted on Jul 23, 2015


V letošnjem Evropskem tekmovanju družbenih inovacij 2015 je Evropska komisija je izbrala 30 polfinalistov izmed 1408 prijavljenih projektov iz vse Evrope.

Naša prijava projekta Souporaba kmetijskih zemljišč se je uvrstila med 30 polfinalistov.

Tema letošnjega tekmovanja je “Novi načini rasti”, cilj tekmovanja je podpora posameznikom in organizacijam s perspektivnimi inovativnimi podjetniškimi idejami, za projekte družbenih inovacij. Sodniki so izbrali prijave z največjim potencialom za večjo rast in ohranjanje finančne vrednosti, kot tudi zagotovitev družbenega napredka za državljane, vlade in podjetija. Na vrhu dnevnega reda so bile ideje za spodbujanje vključenosti, izobraževanja in mladine, zaposlovanja, zdravja in staranja, podnebne spremembe, zavržena hrana in okolje.

Polfinalisti tekmujejo za eno od treh nagrad v vrednosti 50.000 €, ki jih bo Evropska komisija podelila v novembru 2015. Toda bistvo temovanja niso samo nagrade, temovanje zagotavlja podporo mentorjev, možnosti za mreženje in prepoznavnost perspektivnih idej.

Vsi polfinalisti bodo prejeli prilagojeno mentorstvo in podporo, da se jim zagotovi najboljše možnosti v tekmovanju in v nadaljnem razvoju ideje. Akademija družbenih inovacij bo potekala od 7. do 9. septembra na Dunaju v Magdas hotelu. Magdas hotel je bil finalist iz prvega temovanja družbenih inovacij v letu 2013, zagotavlja zaposlitvene priložnosti za begunce in prosilce za azil v Avstriji.

Izjava za javnost o našem projektu Souporaba Kmetijskih Zemljišč Souporaba Kmetijskih Zemljišč, Inštitut InTeRCeR – European Social Innovation Competition 2015

Končna ocena projekta: notification-landsharing-14-10-2016-1