Climathon – Zelen prožen Maribor

Posted on Oct 19, 2016


Zelen prožen Maribor

Ste družbeno odgovoren posameznik, ki ima ideje, kako bi reševali izzive v mestu Maribor?

Climathon združuje izzive svetovnih mest z ljudmi, ki imajo strast in sposobnost za njihovo reševanje

Mesta, ki sodelujejo v Climathonu ustanavljajo lokalne klimatske iniciative, za reševanje lokalnih urbanih izzivov na področjih, kot so: urbanistično načrtovanje, infrastruktura, stanovanja, uporaba vode, odvoz smeti, satelitski posnetki mesta in drugi izzivi.

Udeleženci prihajajo s svojimi idejami in jih razvijajo 24 ur.
Ali jih kreirajo s trenerji in razvijejo njihove rešitve
24 intenzivnih ur sodelovanja, vznemirjenja in iskanja rešitev
Žirija ustreznih lokalnih interesnih skupin, bo izbrala najboljšo idejo v vsakem mestu

 

Vabljeni k sodelovanju na Climathon Maribor vsi, ki imate željo razvijati rešitve za izzive, pomembne za prihodnost drugega največjega mesta v Sloveniji. Priložnost za vse z že razvitimi idejami, kot tudi vse, ki še nimate jasne in razvite ideje ali rešitve, da jih skupaj razvijemo. Sestavili bomo time, ki bodo tekom dogodka razvijali in oblikovali potencialno izvedljive ideje za Maribor. Že obstoječe pilotne ideje so prav tako dobrodošle.

 

– Kaj je hack?

Hack je hiter izziv, ki ustvarja nove rešitve za pereč problem. Za naš podnebni hack bodo udeleženci lahko uporabili obstoječe podatke, potrebovali pa bodo poslovno iznajdljivost, da ustvarijo zanimive izvedljive rešitve ali poslovne ideje, ki bi jih v mestu lahko čim prej uresničili.

 

– Ali obstajajo nagrade?

Zmagovalci Climathon Maribora bodo prejeli simbolične nagrade in mednarodno potrdilo Climate-KICa, identično tistemu iz drugih mest, ki sodelujejo v programu. Potrdilo o udeležbi prejmejo vsi udeleženci, ki bodo na koncu dogodka predstavili svoje ideje.

 

– Kaj se bo dogajalo na dogodku?

Climathon Maribor 2016, bo potekal v tkalilnici skupnostnih idej in projektov v Tkalskem prehodu 4, 2000 Maribor, v drugem nadstropju. 24-urni dogodek bo potekal od 15. ure v četrtek, 27. oktobra do 15. ure v petek, 28. oktobra, in bo v tem času sodelujočim ekipam nudil strokovno podporo ter ocenjevanje ekip in njihovih idej.

 

Climathon – Zelen prožen Maribor organizira Inštitut za trajnostvni razvoj in celostne rešitve – InTeRCeR.